•     

 • Hoeveel lucht heb ik nodig?

 • BECKER BEANTWOORDT VEELGESTELDE VRAGEN: ‘hoeveel lucht heb ik nodig?’

  Becker is specialist in druk- en vacuümpompen. De mogelijkheden in de verpakkingsindustrie zijn enorm, en het Becker-team kan hierover alles vertellen. Als ervaren specialist en vertegenwoordiger van het bedrijf, beschikt Mark Schiethart over grote productkennis. Deze deelt hij graag met u. Welke vragen krijgt hij vanuit de markt?

  ‘Hoeveel lucht heb ik nodig om iets op te pakken of vast te houden?’ Deze vraag krijgt Schiethart regelmatig van geïnteresseerden uit de verpakkingsindustrie. Een begrijpelijke vraag, en voor Schiethart ook een interessante.

 • WAT WORDT ER OPGEPAKT?

  Om die vraag te beantwoorden is het volgens Schiethart allereerst belangrijk om te weten om welke toepassing het gaat en wát er moet worden opgepakt. “Dit is van belang om de flow en het vacuümniveau te bepalen”, vertelt hij. “Als een product poreus is, laat het lucht door en hebben we meer flow nodig dan wanneer een product helemaal geen lucht doorlaat. Is het product dun of snel te beschadigen dan moeten we niet te diep met het vacuüm gaan want dan zijn afdrukken van de zuignappen te zien nadat de het product wordt losgelaten. Een product kan zelfs scheuren door de zuigkracht.”

 • PRODUCTSPECIFICATIES

  Vervolgens wil Schiethart weten of het product vlak is of niet: “Wanneer een product niet vlak is, kan
  het zijn dat de zuignap niet volledig op het product aansluit. Daardoor kan lekkage optreden. In dat
  geval moet er wel voldoende flow zijn om het product vast te kunnen houden. Is een product wél vlak,
  dan zal er weinig tot geen lekkage zijn met als gevolg kleinere pomp of wellicht ander type pomp.”

 • Ook het gewicht van het product is van belang, zo weet Schiethart. Evenals het aantal zuignappen en
  wat de doorlaat per zuignap is. “Daarmee kan ik berekenen hoeveel kracht we per cm2 nodig hebben,
  zodat ik mijn pomp niet over of onder dimensioneer. Wanneer de pomp te weinig lucht verplaatst zal
  het product niet worden vastgehouden, en wanneer de pomp te veel lucht verplaatst, zijn we energie
  aan het verspillen. Dat is natuurlijk nooit wenselijk.”

 • BALANS TUSSEN FLOW EN VACUÜM

  “De juiste pomp kiezen is best een opgave. Het doel is altijd om de juiste balans te vinden tussen flow en vacuüm. Zolang die in orde is kun je een auto optillen”, lacht Schiethart. “Ik kan de klant kosteloos een testpomp aanbieden, zodat hij kan zien of de pomp die ik heb geadviseerd, ook de juiste is. Deze testpomp kan ik voorzien van een frequentieregelaar zodat we bij de klant de pomp nog kunnen finetunen naar de wens van de klant om vervolgens te zien wat er in de praktijk nodig is. Dit is een extra service die we bieden zodat de klant nooit voor verrassingen komt te staan.” 

 • DE JUISTE POMP VOOR DE JUISTE TAAK

  Becker heeft alle kennis en expertise in huis om zijn klanten te voorzien van de juiste pompen voor de juiste taak. Denk hierbij aan (olievrije) schotten pompen, klauwenpompen, schroefpompen, zijkanaalpompen en radiaalpompen. “Wij helpen u graag om de juiste Becker pomp te kiezen”, besluit Schiethart.

 • Bron: Weller, S., & Schiethart, M. (2020, juni). Pakkracht, 2020(3), 13.